Bij Molcon Interwheels willen we vooruit want stilstaan is achteruit gaan, dat weet iedereen...
Bij wie vindt je echter vernieuwende, frisse ideeën en/of een andere manier van kijken op de zaken?
Uiteraard bij STUDENTEN!

Studenten of pas afgestudeerden die graag hun net opgedane kennis toetsen aan de werkelijkheid en het échte bedrijfsleven, worden bij ons met open armen ontvangen.
Wij delen graag onze kennis en staan ook open voor jullie nieuwe inzichten.

Mooi verhaal, denk je?
Nee hoor, pure realiteit!

Omdat wij uiteraard kunnen vertellen wat we willen, laten we ook liever de studenten die hier de revue passeerden zélf aan het woord...

"Tijdens de zomervakantie van 2021 was ik jobstudente bij Molcon Interwheels op de logistieke dienst.
Daar werd ik warm ontvangen, hierdoor voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik kon bij mijn collega’s terecht voor al mijn vragen, maar zeker ook voor een gezellige babbel.
Ze hebben me daar bovenop ook nog eens erg goed begeleid.

Mijn taak bestond vooral uit het regelen van de containers: aanmaken, inplannen en de ontvangst. Daarnaast sprong ik ook bij waar nodig.
Hierdoor werd de job heel gevarieerd, wat voor mij een groot pluspunt is bij vakantiewerk!

Ik ben Molcon Interwheels heel erg dankbaar dat ik hun team mocht versterken, waardoor ik alweer een ervaring rijker ben.""Als studente handelsingenieur zoek ik steeds naar nieuwe mogelijkheden om mijn kennis over het bedrijfsleven uit te breiden. Op de universiteit worden wel verschillende onderwerpen aangeraakt, maar het is pas in de praktijk dat je ook effectief tot inzichten komt.
Molcon Interwheels bood mij de kans om deel uit te maken van een warm team dat een blijvende indruk op mij heeft nagelaten. Mijn collega’s vertelden over hun professionele ervaringen wat mij tot nieuwe visies bracht. Daarnaast leerde ik op de aankoopdienst ook enkele “hard skills” waaronder werken met Navision (ERP-pakket van Microsoft) en EazyStock (programma om voorraad te optimaliseren).


Deze mix van nieuwe vaardigheden zal ongetwijfeld een prominente rol spelen in mijn verdere carrière."


"Voor mijn studies was ik op zoek naar een studentenjob, gerelateerd aan mijn afstudeerrichting. Dat heb ik ook gevonden bij Molcon Interwheels als jobstudente boekhouding.
Wat verrassend én ook uitdagend was, was heit feit dat ik mijn taken voornamelijk in het Frans uitvoerde. Ik heb dus niet enkel relevante informatie opgedaan, maar ook mijn Frans een aardig stukje verbeterd. Bij Molcon heerst er een familiale sfeer, je kan met iedereen een praatje slaan en je kan bij iedereen terecht met vragen over je taken. Je wordt hier echt als deel van het team beschouwd en dus niet enkel als student. Dat werd mij al snel duidelijk toen ik een Sinterklaas-geschenkje ontving, zelfs als men wist dat ik slechts een korte periode in het bedrijf ging werken."
"Ik ben tijdens de corona-crisis (april t.e.m. september 2020)  bij Molcon Interwheels gestart als student. Alhoewel de opgelegde maatregelen een normale opstart verhinderden, werd ik zeer goed onthaald op het bedrijf. Er heerst een gezellige en collegiale sfeer, wat zeker niet vanzelfsprekend is gezien de corona-maatregelen.

De eerste twee maanden heb ik voornamelijk hulp geboden aan de dienst aankoop en daarna ben ik verhuisd naar de logistieke dienst. Daar draaide ik 4 dagen per week mee, van maandag t.e.m. donderdag. ’s Vrijdags werd ik ingezet om de dienst preventie een handje te helpen, wat volledig aansluit bij mijn interesse en voorgaande studies.

Ik ben Molcon Interwheels dan ook heel dankbaar voor de werkervaring die ik hier al heb mogen opdoen als student, en nu nog mag opdoen in de toekomst als vaste werkneemster! "
"Ik heb gewerkt als student bij Molcon Interwheels gedurende de zomervakantie van 2019 en daaropvolgend een half jaar 1 dag per week.
Tijdens de vakantie heb ik vooral geholpen op de dienst logistiek om de werklast een beetje weg te nemen bij de collega’s gedurende de verlofperiode.
Ik werkte mee bij het behandelen van alle verzendingen, en zorgde er zo mee voor dat alles op tijd kon worden verzonden richting de klanten. Daarnaast heb ik ook gewerkt aan het optimaal verwerken van containers die in de haven waren aangekomen en nagedacht over een nieuwe lay-out van het magazijn. Dit alles in zeer nauwe samenwerking met zowel de collega’s op kantoor, in het magazijn als onder begeleiding van het management.

Gedurende de daaropvolgende maanden ben ik verhuisd van de afdeling logistiek naar de aankoop waar ik heb gewerkt aan een project rond activity based costing. Op die manier heb ik de kans gekregen om heel wat nieuwe collega’s te leren kennen. Uiteraard is het altijd heel uidagend om de theoretische lessen die ik aan de universiteit volgde, om te zetten naar de praktijk. Het eindresultaat was een mooi overzicht van de processen en de bijhorende kosten per productsegment.
Wat vooral plezant was gedurende mijn dagen bij Molcon Interwheels, waren de interacties met collega’s, de nauwe samenwerking, de goede ondersteuning van het management en de kans om kennis die ik had vergaard tijdens de lessen, om te zetten naar oplossingen in de praktijk. Ik kreeg enerzijds een grote vrijheid bij de uitwerking van het project, maar werd anderzijds toch ook heel goed ondersteund om alle gegevens die ik nodig had te verkrijgen.
Er is maar één manier om echt te weten hoe het er aan toe gaat in de praktijk, en dat is door het gewoon te doen.
Ik ben de mensen bij Molcon Interwheels heel dankbaar voor de ervaring die ik hebben kunnen vergaren, en de leuke tijd die ik er beleefd heb!"
 

"Mijn taken varieerden van klasseren en archiveren tot eerder administratief werk.  Het fijne aan deze vakantiejob was de variatie in werk en de leuke collegiale sfeer.
Ik leerde kennis maken met de verschillende afdelingen in een bedrijf, zoals HR, boekhouding en marketingDeze job heeft mij zeker en vast geholpen in het vinden van mijn interesses en het maken van mijn studiekeuze.  
Ook de collega’s stonden open voor een fijne babbel en hebben me zeker op weg geholpen in het vinden van de ideale studierichting."
"Ik ben Brecht, ondertussen al ex student bedrijfseconomie. 
Tijdens mijn studies was ik op zoek naar een studie gerelateerde (vakantie)job. Via Randstad ben ik met een ‘uitdagende’  job kunnen starten bij Molcon Interwheels. De bedoeling was om de marketingafdeling te versterken tijdens de zomer en om gedurende deze periode de kost- en verkoopprijscalculatie van de banden en wielen te optimaliseren. Het boeiende aan deze job is dat ik zaken die ik geleerd heb tijdens mijn studie in de praktijk kan omzetten. Ik kreeg hierbij ook voldoende ondersteuning van het bedrijf. Verder is de open cultuur en goede sfeer bij Molcon Interwheels mij vooral bijgebleven, waarbij je steeds bij iedereen terecht kan bij onduidelijkheden of vragen. 

Ten slotte heb ik ook de mogelijkheid gekregen om mijn thesis hier uit te voeren rond een zelfgekozen onderwerp. Kortom zeker een leuke en leerrijke ervaring die ik hier heb opgedaan." 
"Mijn naam is Michael, inmiddels afgestudeerd logistics engineer.
Voor mijn studie was ik op zoek naar een meeloopstage om het logistieke werkveld te verkennen. Via via ben ik in contact gekomen met de logistiek manager van Molcon Interwheels, vlak daarna kon ik aan de slag. Mijn werkzaamheden waren erg divers, ik keek heel de dag mee en sprong bij waar ik kon. Daarnaast heb ik een onderzoek gedaan naar het gehele retourproces. Waar zitten de knelpunten?  Wat gaat juist heel goed? Hier heb ik een aantal vaardigheden verder ontwikkeld die ik nu nog steeds gebruik. 

Wat mij vooral is bijgebleven van deze periode is toch de open sfeer en het delen van kennis (zowel overdragen aan mij, als ook nieuwe theorieën aannemen van iemand “die nog maar net komt kijken”). Ik heb zowel op de Nederlandse als op Belgische vestiging mijn werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor heb ik alle afdelingen/magazijnen/productielocaties kunnen zien en de verschillende manieren van werken ervaren. Als ik nu terugkijk had ik het niet beter kunnen treffen qua stagelocatie!"
"In de zomer van 2016 heb ik vakantiewerk gedaan bij Molcon Interwheels in Dendermonde. Ik heb er voornamelijk gewerkt op de boekhoudafdeling. Mijn dagelijkse taken bestonden uit het verzenden van post en het inboeken van facturen en bankafschriften. Daarnaast had ik ook regelmatig contact met klanten en leveranciers. Op vrijdag hielp ik op de marketingafdeling. Hier zette ik alles klaar voor beurzen en telde ik de stock na.

Ik vond het heel leuk om bij Molcon Interwheels te werken, al was het niet bij de deur, de collega's deden dat snel vergeten. Iedereen kan er goed met elkaar overweg, wat de sfeer alleen maar tengoede komt. Wat ook leuk meegenomen is, is dat de op vrijdag de werkweek een uurtje vroeger eindigt!"
"Ik ben bij Molcon Interwheels begonnen in de zomer van 2013, net nadat ik afgestudeerd was. 
In eerste instantie om de marketing wat te ondersteunen tijdens de drukke zomer (veel beurzen etc.), maar dit werd al snel uitgebreid met het opmaken van mailings en prijslijsten. Ik ben er echt ingerold, want voor ik het goed en wel besefte zat ik mee in het team om de webshop op te starten. Hier word je echt ingezet naar je kunnen.
De goede begeleiding en enorm leuke sfeer onder de collega's draagden er zeker toe bij om dan ook m'n vast contract te tekenen. Momenteel werk ik nog steeds op de afdeling marketing... ;)"


Heb jij, na het lezen van deze getuigenissen, ook zin gekregen in een vakantiejob of stage bij Molcon Interwheels?
Aarzel dan niet en waag je kans!

SOLLICITEER NUChargement en cours
Chargement en cours